DLVDS & DRVDK

      Reacties uitgeschakeld voor DLVDS & DRVDK

    

SchrijvenInHoon

SchrijvenInHoorn is ontstaan vanuit een passie, een idee. Het jaar 2012, waarin ik heb besloten mijn intuïtie te volgen en alle beren van mijn weg te slaan. Onderweg op mijn pad kwam ik een bijzondere groep mensen tegen. De schrijvers van de tweeluik:

De Lust Van De Stad & De Rust Van De Kust.

Samen met deze dertien schrijvers heb ik een jaar lang aan twee verhalenbundels gewerkt met de insteek van de schrijfgroep: samen schrijven, inspireren, leren, motiveren, redigeren en vooral veel schrijfplezier. Wat begint als een idee, groeit binnen een jaar uit tot een mooi project en ik ging mee in de positieve flow. Bij iedere verandering die ik tegenkwam, paste ik mijn plan aan. Wat heb ik genoten van het proces van groepsvorming en de bijzondere schrijvers. Met ieder een eigen verhaal, schrijfstijl en achtergrond, zijn de bundels met het thema ‘vergeten’ en ‘herinneren’ een boeiende mix geworden en zeker de moeite waard om te lezen. Ik ben dankbaar voor dit inspirerende jaar.

De bundels zijn te bestellen via www.schrijveninhoorn.nl
Er is mij meerdere malen gezegd dat ik poëzie combineer met proza. Klinkt best leuk een poëtische proza schrijver. Of dat zo is? Dat weet ik niet, ik blijf me ontwikkelen als schrijver en lees graag jouw mening in het gastenboek.
Ik wens je veel leesplezier toe!

In De Lust Van De Stad vind je mijn verhalen:

  • Het Ding:

Hij gleed weg in een depressie, die hem in een zwarte afgrond trok. Hij viel diep, zag geen weg terug en vertrok om elders opnieuw te beginnen.

  •  Bestemming onbekend

Tony opent zijn jasje. Onder zijn colbert toont hij een glimmende revolver, waarna hij een vinger op zijn mond legt. Stil. Tim zegt niets, zijn vochtige ogen, vol liefde en gemengd met angst, zeggen meer dan woorden kunnen zeggen.

In De Rust Van De Kust vind je mijn verhalen:

  • Schemerlicht

Hij vocht voor zijn leven en voor haar. Ze zag de intense liefde in zijn ogen en uit zijn ooghoeken welden tranen op die een lange glinsterende streep op zijn wangen achterlieten.

  • Zonnestraaltje (een verhaal dat ik geschreven heb, vanuit de donkere emotie die ik had, naast het ziekenhuisbedje van mijn tweejarige dochter).

‘Kom maar, ga met me mee,’ fluistert het met dansende bewegingen voor mij, alsof het mij de weg wil wijzen. Het schiet van links naar rechts en ik heb moeite te volgen. ‘Je bent er bijna, nog een klein stukje.’

  • JIJ (gedicht)

Jij
ziet haar niet
kijkt door haar heen.

  • Eva en ik

Met amandelvormige ogen, rode blozende wangetjes en haar duimpje in haar mond kijkt ze tevreden de wereld in. Ik ben verkocht. Wanneer ik haar zachte handje pak, omsluiten haar vingertjes mijn wijsvinger.