November 2012

      Reacties uitgeschakeld voor November 2012

Murphy & ik

Mijn hele leven heb ik een vriend. Murphy. Waar ik ben, daar is Murphy. Samen met mij bewandelt hij mijn levenspad. Murphy & ik; vrienden voor het leven.

Murphy heeft één regel, één wet; wanneer er iets mis gaat, dan gaat er veel meer mis. Als een soort van besmettelijk virus. Het ene negatieve, steekt het andere negatieve aan. Tenminste dat hebben wij mensen er van gemaakt. Dat de oorspronkelijke wet een iets andere betekenis heeft laat ik hier even buiten beschouwing.

Momenteel geeft Murphy mij het gevoel dat hij een foute grap met me aan het uithalen is. Hij heeft mij de hoofdrol gegeven in een slecht geënsceneerde B-film, met als titel ziekenhuis-in-ziekenhuis-uit. Ook wel Z-I-Z-U genoemd; een gratis abonnement waar ik veelvuldig gebruik van maak. Gretig aangenomen bij de geboorte van mijn dochter. Volmondig ja gezegd en ik sta 200% achter mijn keuze. Soms, heel soms, weegt het abonnement loodzwaar op mijn schouders. Moe. Als mijn vader wordt getroffen door een herseninfarct stort ik in. Murphy doet er een schepje bovenop door mijn andere dochter te plagen met haar gezondheid, extra onderdelen toe te voegen aan Z-I-Z-U, mijn oudste zoon dierlijk te laten bijten, de wasmachine te laten ploffen en mij een flinke hoeveelheid hyperventilatie te geven. Zeg nu zelf, het script van deze film is erg belabberd geschreven. Geen Oscar nominatie voor deze film. Pulp.

Maar Murphy is een trouwe vriend. Wanneer hij een goede bui heeft zorgt hij ervoor dat zijn wet omkeerbaar is; als er iets goed gaat, gaat er een heleboel goed. Gelukkig heeft hij een positief karakter en vaak een goede bui. Ik focus me op het positieve. Bedenk wat werkelijk belangrijk is in het leven en probeer meer dan ooit tevoren prioriteiten te stellen en ambities na te streven. Geluk zit in de kleine wonderen van het leven. Mijn streven om ooit in een A-film te spelen zal blijven. Murphy zal me helpen, daar vertrouw ik op. Want Murphy & ik zijn vrienden voor het leven. Onafscheidelijk. Samen wandelen we verder door diepe dalen en over hoge toppen. Als ik eerlijk ben denk ik dat de toppen veel hoger zijn dan de dalen diep. Intens. Dankbaar. Bewust.

Murphy & ik.