Juni 2012

      Reacties uitgeschakeld voor Juni 2012

TROTS

Vandaag sta ik aan de start van een nieuw begin! Elly gaat online. Na weken van voorbereiding, ben ik eindelijk ‘in de lucht’. Wat klinkt het stoer www.ellygodijn.nl. Ik voel me trots op mezelf, mag dat? Of is het arrogant? Mag je in Nederland trots zijn op jezelf? In dit landje waar gewoon doen al gek genoeg is? Wat maakt het uit. Het voelt goed en dit gevoel is een nieuwe sensatie voor me. Ik koester het.

Toon Hermans schreef ooit het gedicht: ‘Vandaag is de dag!’ Na een bewogen jaar, ben ik het volledig met hem eens!

Een jaar geleden, in juni 2011, is mijn kleine meisje Lotus geboren. Zij kwam, zag en overwon. Gaf mij een nieuwe invulling van mijn leven. Zoals al mijn kinderen mij een nieuw leven hebben gegeven. Ieder kind bracht mij iets, onvoorwaardelijke liefde. De eerste maakte mij moeder, alles was nieuw, overweldigend en fantastisch. De tweede was het fantastische vervolg, al het geweldige van de eerste mocht ik nog een keer over doen. De derde was een geschenk, een onverwacht cadeau. De vierde kwam en mocht niet blijven, een vlindertje. Hij is weggevlogen, maar heeft voor altijd een speciaal plekje in mijn hart. Sam, ons lief vlindertje. Daarna kwam onze dochter Lotus. Lotus gaf mij inspiratie, liefde, bewustwording en intense dankbaarheid. Een klein meisje van 770 gram bracht onbeschrijfelijk veel positiviteit. Meermaals werd ze een wonder genoemd. Ze veroverde mijn hart, de wereld en is inmiddels uitgegroeid tot een baby van bijna tien keer haar geboortegewicht. Een kennis van mij schreef op Facebook: ‘Lotus is nu een echt mens’. Deze opmerking doet me steeds opnieuw glimlachen.

Dat kleine meisje heeft mijn sluimerende passie doen ontwaken, in vuur en vlam gezet. Mijn passie – schrijven! is niet meer te doven. Dit is mijn pad, het pad dat Lotus voor mij heeft uitgezet.

Vandaag is de dag dat ik het graag met iedereen wil delen via de digitale snelweg. Mijn eigen website. Een dag die in het teken staat van trots. Trots zijn op mezelf en mijn geliefden om me heen. Het geeft me een gevoel van een nieuw begin, een nieuwe weg. Een kans op persoonlijke groei, op weg naar mijn eigen IK.

Vandaag is mijn dag, welke ik met beide armen liefdevol omhels!